Cel mai bun model de Curriculum Vitae

De obicei, diferentierea intre candidatii la un post se face dupa experienta, educatie si aptitudini. Insa angajatorul isi face intotdeauna prima impresie dupa cum arata CV-ul unui candidat. Un Curriculum Vitae bine scris poate favoriza un canditat lipsit de experienta. Iata aici cativa pasi de urmat prin care puteti sa va cresteti sansele de angajare. Aici aveti si un model gratuit de CV, pe care il puteti completa cu datele voastre.

2202100903 c3a1fa3d13 Cel mai bun model de Curriculum Vitae1. Un CV este o unealta de marketing personala. Prin urmare, CV-ul nu il faci doar ca sa fie facut, ci acesta este ESENTIAL pentru ca tu sa fii chemat la un interviu sau chiar angajat. Daca nu esti coerent si ai greseli gramaticale sau de exprimare in acest document, nu te astepta la telefoane sau interviuri. Trebuie sa-ti scrii CV-ul intr-un mod personal si original, astfel incat cel care il citeste sa fie cu adevarat interesat de persoana ta.

2. Informatiile tale trebuie sa fie concise si corecte. Gandeste-te ca pentru fiecare post, sunt cel putin 100 de candidati. Numarul poate creste uneori la peste 1000. Pune-te in situatia angajatorului: n-ai vrea sa citesti povesti cu pesti si cvasi-biografii, ci informatii concise referitoare la educatia ta si la experienta profesionala. Iar daca angajatorul se hotaraste sa te sune si tu nu ti-ai scris numarul de telefon complet sau l-ai gresit, el nu va incerca sa dea de tine, ci va trece la urmatorul CV.

3. Sa nu cazi in stereotipii. Fiecare om e unic prin datele personale de contact, educatie si experienta profesionala. Insa cand experienta profesionala lipseste, incearca sa iesi in evidenta prin alte lucruri, cum ar fi cursuri de formare profesionala la care ai participat, atestate pe care le detii sau limbi straine pe care le stapanesti.

4. Cu ce te ajuta un hobby? Intr-un CV sau cand aplici pentru un loc de munca, cu nimic.  Printr-un CV trebuie sa dovedesti ca ai aptitudinile necesare pentru a fi bun pe un anumit post si nu ca ai resursele necesare de a calatori sau de a face bungee jumping. Evita o astfel de categorie in CV-ul tau.

5. Evolutia este mama acceptarii. Prin urmare, incearca sa punctezi doar aspectele importante intr-un CV si nu faptul ca ai o diploma la balet, in clasa a Va. De asemenea, la capitolele educatie si experienta profesionala se vor trece primele cele mai recente forme absolvite, respectiv cele mai recente job-uri. Liceul trebuie sa fie ultima forma educationala listata, iar perioadele sunt esentiale la acest capitol.

Atasat acestui articol aveti un model gratuit de Curriculum Vitae. Puteti sterge datele fictive din document si sa le completati pe cele personale, dupa modul in care au fost trecute acestea si respectand indicatiile de mai sus.

Post a Comment or Leave a Trackback
seperator

2 Trackbacks

  1. [...] intr-un post anterior cum ar trebui sa arata CV-ul tau, dar discutia s-a referit mai mult la structura unui Curriculum Vitae si a atins prea putini [...]

  2. [...] toate joburile postate de angajatori primesc atentie si zeci, chiar sute de CV-uri. Fa-ti un CV standard si fii cu ochii zilnic pe noile oferte de job-uri ce [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*afaceri angajare aniversare ascuns Bani burta cadou Cariera cheltuieli cutremur CV despartire dezastru dieta dimineata Dragoste economii folder gripa interviu intrebari iubire job locuri de munca lowcost model CV Power Point prezentare productivitate productivite recesiune regim relatie sala sanatate sarbatori scrisoare intentie securitate siguranta slabit stres trezire vacanta vara windows