Cum sa cauti eficient un job

Probabil ati observat, ca si noi, numarul mare de aplicanti pe orice anunt care apare pe site-urile de job-uri. De aceea, trebuie sa ne extindem aria de cautari si sa gasim anunturi de job-uri in locuri care nu sunt asa de vizibile. Am adunat aici cateva sfaturi si site-uri care-ti pot creste sansele de a fi angajat.

  1. Balaur.ro – Acesta este un motor care cauta pe site-urile de job-uri romanesti si indexeaza aceste anunturi pe baza orasului sau a domeniului. Pe langa asta, iti poti seta alerte pentru a primi cele mai proaspete anunturi de locuri de munca adunate de pe toate site-urile.
  2. Google.ro – Pe langa site-uri obisnuite de job-uri, Google este un motor de cautare performant si rapid care indexeaza un anunt imediat dupa ce a fost postat. Foloseste metoda de cautare descrisa in clipul de mai jos pentru a gasi anunturi de angajare:
  3. VisualCVDaca esti designer sau lucrezi intr-un alt domeniu IT, iti poti crea un CV care sa-ti includa portofoliul, calificarile si studiile. Foloseste cuvinte cheie in alcatuirea CV-ului (designer, programator java) pentru a-ti spori sansele de a fi gasit de angajator. Iata doar cateva dintre CV-urile realizate folosind aceasta aplicatie online.
  4. LinkedIn – Fiind cel mai popular site de business networking din ultimii ani, LinkedIn a devenit locul unde angajatorii se intalnesc cu potentialii angajati, unde iti gasesti un proiect sau un parteneri de afaceri. Creaza-ti un profil, completeaza-l cu experienta ta, conecteaza-te cu fostii sau actualii colegi si alatura-te grupurilor de interes din domeniul tau.
  5. Twitter – Pe langa faptul ca este o unealta de microblogging, pe Twitter se posteaza zilnic si anunturi de angajare sau de colaborare. Stabileste domeniile care te intereseaza si seteaza un feed pentru fiecare dintre cuvintele cheie relevante (angajez designer, caut marketing assistant).  Link-ul feed-ului rezultat va fi de forma “http://search.twitter.com/search.atom?q=looking+for+designer“. Foloseste un RSS reader (Google Reader sau Feedreader) si aboneaza-te la rezultate.
Post a Comment or Leave a Trackback
seperator

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*afaceri angajare aniversare ascuns Bani burta cadou Cariera cheltuieli cutremur CV despartire dezastru dieta dimineata Dragoste economii folder gripa interviu intrebari iubire job locuri de munca lowcost model CV Power Point prezentare productivitate productivite recesiune regim relatie sala sanatate sarbatori scrisoare intentie securitate siguranta slabit stres trezire vacanta vara windows