Cum sa petreci mai putin timp la munca

Cu toate descoperirile tehnologice, ar trebui sa fim mai productivi si sa petrecem mai putin timp la munca. Dar cu totii stim ca se petrece exact invers. Task-urile vin incontinuu iar nou suntem din ce in ce mai ocupati. In curand ne dam seama ca am stat 10 ore la serviciu in loc de 8 si ca nu mai avem timp de altceva decat pentru cina si somn. Sa incercam sa folosim mai eficient timpul petrecut la birou cu ajutorul urmatoarelor sfaturi:


1. Punctul G al internetului - Internetul a fost cucerit de Google acum cativa ani iar tu folosesti numai motorul de cautare? Afla ca Google inseamna mult mai mult decat asta; este o suita de aplicatii care ne ajuta sa ne eficientizam procesele si sa ne usuram munca. Fa-ti un cont Google si ai parte de Gmail, Google Docs, Google Calendar, Google Chrome, Google Translate sau Google Alerts.birou Cum sa petreci mai putin timp la munca

2. Programeaza-ti timpul - Stabileste-ti ore pentru fiecare activitate pe care o faci la birou. Verifica-ti emailul la un anumit interval orar prestabilit, citeste presa de dimineata si lasa restul timpului pentru indeplinirea task-urilor fara amanare. Astfel, ai mai putine intreruperi si nu-ti pierzi timpul.

3. Curata biroul - Cand ai biroul incarcat, ai tendinta sa te ratacesti prin deranj si sa nu-ti gasesti lucrurile de care ai nevoie, fara vreun scop clar. Incearca sa-ti eliberezi biroul la sfarsitul zilei de lucruri inutile, sa organizezi dosarele in functie de departament si sa pui fiecare lucru nou care-ti ajunge pe birou unde ii este locul. Incearca sa ai in fata numai lucrurile de care ai nevoie in acel moment.

4. Fa outsourcing - Nu toate task-urile pe care le ai aduc valoare tie ca persoana. Gaseste acele proiecte sau sarcini mai putin importante si da-i-o altcuiva din birou. Cere ajutorul unui coleg pentru proiectele mai mari si mai solicitante. Imparte proiectele mari in unele mai mici, pe care le realizezi progresiv. Angajeaza pe cineva sa faca treaba de care nu ai timp.

5. Lucreaza de acasa - Desi nu este intotdeauna posibil, cateodata lucratul acasa inseamna eficientizarea proceselor si timpului lucrat. Esti intr-un mediu familiar, stai comod, eviti stresul de la birou si te poti concentra asupra a ce conteaza cu adevarat.

E timpul sa controlezi timpul pe care-l petreci la serviciu si sa-ti faci timp si pentru placerile vietii.  Astfel, vei avea timp pentru prieteni, familie, pentru citit, pentru un hobby sau pentru a merge la sala. Tu iti controlezi viata, nu seful sau familia!

Post a Comment or Leave a Trackback
seperator

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*afaceri angajare aniversare ascuns Bani burta cadou Cariera cheltuieli cutremur CV despartire dezastru dieta dimineata Dragoste economii folder gripa interviu intrebari iubire job locuri de munca lowcost model CV Power Point prezentare productivitate productivite recesiune regim relatie sala sanatate sarbatori scrisoare intentie securitate siguranta slabit stres trezire vacanta vara windows